E-learning steeds populairder


Steeds meer mensen maken gebruik van online leren. Daar waar de twijfel over de kwaliteit en de eigen discipline voorheen vaak een drempel vormden, wagen steeds meer cursisten een gok. Met goede resultaten!

E-learning werkwijze

Online leren is anders dan de meesten van ons gewend zijn. Je moet zelf de discipline opbrengen om aan de slag te gaan, en je hebt geen docent in dezelfde ruimte beschikbaar om je vragen aan te stellen. Maar e-learning heeft ook zeker voordelen. Zo kun je leren op het moment dat het jou goed uitkomt. Als je even geen concentratie hebt, ga je gewoon op een 'fitter' moment weer verder. Bovendien kun je zelf bepalen waar je de training volgt.

E-learning met of zonder begeleiding?

Veel mensen denken dat een e-learning geheel zelfstandig moet worden gevolgd. Dit is echter lang niet altijd het geval. Vaak is er de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de training. Ook kun je vaak samen met een studieadviseur of trainer een leerplan opstellen en je leerdoelen bespreken. Verschil met een klassikale training is hierbij dat je zelf kiest welke begeleiding je nodig hebt. Heb je geen enkele moeite met plannen en kun je de discipline moeiteloos opbrengen? Dan heb je geen hulp nodig met je leerplan. Wil je liever een schema hebben, en eens in de zoveel tijd een bericht dat het tijd is voor het volgende onderdeel van de e-learning? Dan helpt een studieadviseur je graag verder.

E-learning en de huidige tijd

Tegenwoordig is flexibiliteit een essentieel onderdeel van vrijwel alles wat we doen. We willen thuis kunnen werken, na sluitingstijd kunnen shoppen, onze dag flexibel indelen en zelf bepalen van welke diensten we wel of geen gebruik maken. E-learning sluit daar goed op aan. In een e-learning besluit je zelf welke onderdelen je wilt volgen, welke onderwerpen je uitgebreid wilt behandelen en welke voor jou minder van belang zijn. Daarnaast kun je vragen stellen over jouw specifieke praktijksituatie en hoef je niet te wachten op de vragen van andere cursisten die wellicht voor jou minder interessant zijn. Uiteraard is een e-learning geheel flexibel in te delen. Je kunt er een dag voor gaan zitten, of een aantal avonden een uurtje doen.


Ben je benieuwd naar de e-learnings van Constitute? Bekijk ons aanbod.