Lastige manager? Zo deal je er mee


Een interessante cursus over hoe je effectief leiding moet geven is zo gevonden. Een cursus hoe je het beste om moet gaan met een lastige leidinggever daarentegen blijkt een stuk lastiger te vinden. Wij van Constitute willen dat jij het beste uit jezelf haalt. In ieders carrière komt er wel een moment dat je werkt onder een lastige leidinggevende. Daarom geven we je deze week tips over hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Lees en doe er je voordeel mee!

Geduld is een schone zaak

Een lastige manager brengt het slechtste in je naar boven. Alhoewel het verleidelijk is om je ongenoegen te laten zien over de persoon in kwestie kun je beter op je tong bijten of tot 10 tellen, of in sommige gevallen tot 100. Als je uitvalt tegen je manager zal hij of zij dit als een teken van zwakte zien en daaruit conclusies trekken. Ga het gevecht daarom niet aan want je zult het niet winnen. Gooi geen olie op het vuur en hou de eer aan jezelf. Neem desnoods een stressbal mee naar je werk.

Verzin geen smoesjes

Veeleisende managers zijn vaak goed in alleen maar zenden. Ze spreken slechts één taal; die van resultaat. Ze vinden problemen niet interessant. Verzin dus geen excuses maar los je eigen problemen op. Natuurlijk heb je soms je dag niet of kunnen er dingen in je persoonlijke leven spelen. Communiceer dit -als het even kan- niet met een lastige manager. Het gaat ze niet om de jou, maar om de resultaten. Wees je hiervan bewust zodat je niet een kille reactie krijgt, terwijl je op een knuffel rekent.

Laat je niet verleiden tot geroddel

We hebben het je in voorgaande artikelen ook al vertelt en we vertellen het je gewoon nog een keer; roddel niet. Hoe verleidelijk het ook is om gal te spuien over je vervelende manager. Door al dat negatieve gepraat, creëer je een nog grotere afstand tussen jullie beiden. Daarnaast bestaat er de kans dat er alles wat je over je manager zegt op welke manier dan ook bij hem of haar terechtkomt.

Wees trouw aan jezelf en collega's

Medewerkers die onder een lastige manager werken worden zelf vaak geen leukere mensen. Uiteindelijke probeert iedereen zijn eigen hachje te redden. Om dat te doen kunnen sommige medewerkers tijdens een 1 op 1 gesprek met de manager elkaar afvallen om zichzelf in een positiever daglicht te plaatsen. Doe dit niet. Wees trouw aan jezelf en je collega’s. Met eerlijkheid kom je tenslotte het verst.

Wat speelt er echt?

Heb je je weleens afgevraagd waarom je manager zo doet, zoals hij doet? Probeert hij hogerop te komen? Ligt jouw afdelingen onder een vergrootglas omdat er geen winst meer wordt gemaakt? Als je je manager beter begrijpt, begrijp je zijn gedrag waarschijnlijk ook beter. Als je gaat inzien dat je manager ook maar een mens van vlees en bloed is die onder druk staat, neemt dat al een deel van de frustratie weg. Zo weet je beter wat er van je verwacht wordt.

Bied je aan voor het vuile werk

Die lastige, ingewikkelde taken die niemand wil doen en daarom maar blijven liggen, zorgen voor veel frustratie. Bied aan op dit op te lossen en je manager zal je stukken meer respect voor je hebben. Je laat zien dat je lastige problemen niet uit de weg gaat, en helpt -als het een beetje meezit- op deze manier de hele afdeling. Ook al zal je manager het je waarschijnlijk niet zeggen; hij is je vast erg dankbaar voor het oppakken van deze lastige taak.

Ga er niet vanuit dat je niet gewaardeerd wordt

Dit een belangrijk punt voor veel medewerkers die te maken hebben met een lastige manager; ze voelen zich niet gewaardeerd. Ook al krijg je het niet te horen van je manager; hij of zij waardeert je waarschijnlijk meer dan dat je denkt. Wees niet teveel gefocust op het krijgen van een complimentje, maar probeer je werk gewoon goed te doen. Geef daarentegen een collega eens een compliment over zijn werk.

Je hoeft geen vrienden te worden met je baas

Alhoewel het prettig is als je het op persoonlijk vlak goed kan vinden met je manager is dat absoluut niet noodzakelijk voor een goede werkrelatie. Het doel van een manager kan juist zijn om niet ‘one of the guys’ te zijn. Met een professionele afstand gaat communiceren over lastige taken namelijk een stuk makkelijker en hier is een manager zich van bewust. Zoek je vrienden dus ergens anders.

Draai het om

Kijkt een manager constant over je schouder mee? Informeer dan eens naar zijn of haar expertise van de taak waaraan je werkt. Vraag; ‘jij bent hier een expert in, hoe zou jij dit aanpakken?’ of ‘waarom vind jij deze aanpak zo goed?’ Zo laat je zien dat je wil leren van hem of haar. Misschien is het beetje ongemakkelijk in het begin, maar het is beter dan dat je je kookpunt bereikt omdat er telkens over je schouder wordt meegekeken.

Wees dankbaar

Er zit iets ontwapenends in een oprechte ‘dank je’. Als je echt iets leert van je manager, bedank hem dan voor deze kans. Wie weet zie je deze emotionele ijsberg ineens een beetje opwarmen. Want wie vindt het nou niet leuk om een complimentje te krijgen?